ANTONI MUNNÉ
450
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-450,page-child,parent-pageid-383,bridge-core-3.1.7,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

ANTONI MUNNÉ I RAMOS

Una filosofia de vida que entén el cos i l’ànima com elements indissociables i defensa, que no es pot cuidar un sense atendre a l’altra.

Nascut al març de 1932 a Barcelona, ​​Antoni Munné, creador del Sistema ARC, va exercir com a terapeuta professional, investigador i divulgador del sistema des del Centre de Correcció i Condicionament Físic que ell mateix va crear el 1992. Pare de dues filles i avi de tres néts, Munné va morir en 2009, deixant com a llegat el sistema ARC, que engloba diversos mètodes destinats a recuperar l’equilibri físic i emocional i que s’alça com un eficaç sistema pedagògic que ens ajuda a modificar hàbits perjudicials ia integrar aquells que beneficien la nostra salut. Així mateix, va transmetre els seus coneixements a un notable nombre de professionals que ell mateix va formar i als quals encomanar la seva passió per la investigació i el coneixement del cos i de les emocions. La mateixa passió que el va acompanyar durant tota la seva vida.

 

Gràcies als seus treballs i experiències, Munné va desenvolupar diversos mètodes amb l’objectiu de restaurar el cos i tornar l’harmonia a les seves formes:

  • Microgimnàstica
  • Massatge Restaurador Corporal
  • Gravitoterapia
  • Micromassatge

Els quatre estan basats en el respecte i l’amor cap a l’organisme i entesos com un treball físic destinat a observar, experimentar i tenir cura del cos i a alliberar-nos de tot allò que el fereix i el bloqueja.

 

Així mateix, Munné va dur a terme una important tasca de divulgació a través de múltiples conferències i seminaris i col·laboracions en ràdio i en premsa escrita. I va plasmar els seus coneixements en cinc llibres: ‘Metamorfosi corporal. Com posar el cos en ordre’ (1990), ‘La evidencia del cuerpo’ (1993), ‘El amanecer del cuerpo’ (2000), ‘La Microgimnasia. Amar el cuerpo’ (2002) y ‘En cuerpo y alma’ (2011). Les seves publicacions recopilen els seus anys d’investigació i permeten descobrir el llaç indissoluble entre cos i ànima, el funcionament de les nostres estructures corporals i totes aquelles bons costums que contribueixen al nostre benestar físic i emocional.

 

A més d’impulsar l’Associació Professional de Terapeutes en el Sistema ARC, de la qual va ser president honorari fins a la seva mort, Munné va ser convidat per l’INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya) de Barcelona i Lleida per donar cursos de Microgimnàstica dins el programa d’Educació Física Integral. També va impartir cursos a Mèxic entre els anys 1999 i 2002 convidat pel centre universitari Dr. Emilio Cárdenas CUDEC de Tlalnepantla (Estat de Mèxic).

 

Dins de la seva tasca professional i de recerca, Antoni Munné es va interessar per la creació de complements que fossin d’utilitat i ajuda per a la restauració corporal, destacant entre ells el disseny de la Cadira Harmonica.